De Smaak van Dunja Jocic

Danseres Dunja Jocic van het Groningse gezelschap Club Guy & Roni is genomineerd voor dansprijs De Zwaan. Wat zijn haar voorkeuren?

Tegenstrijdigheid hangt in de lucht. Ook op de eindexamenshow van de Rietveld Academie viel ik voor de kunst van elkaar tegensprekende gevoelens. Voor de vage video’s van Naomi Souwen dus, waarin bijvoorbeeld een melancholiek landschap wordt doorgeknipt want het is ineens een foto. Bij de eindexamenfilms van de Nederlandse Filmacademie houd ik van Eva Zanen. Die verfilmt een verhaal over gesmoord verdriet brutaalweg in een kunstmatige cartoonwereld. Alsof een traan een stukje zoute drop is. Ze noemt haar film ook nog eens Met excuses voor het ongemak. Grap of diepgang? Allebei. Tegenstrijdigheid hangt in de lucht. Ook op de eindexamenshow van de Rietveld Academie viel ik voor de kunst van elkaar tegensprekende gevoelens. Voor de vage video’s van.

In museum Foam hangen er 200. Mooi zijn ze, met die satijnen lichtval en die uitgehouwen poses. En we kennen ze. Dietrich, Garbo. Pola Negri, Gloria Swanson. Gary Cooper. Pirandello, Churchill. Het manmens Charles Chaplin (en dus niet zijn personage Charlie, wat dit portret magisch maakt: het maakt glamour van iemands onbekende kant). In museum Foam hangen er 200.

Mooi zijn ze, met die satijnen lichtval en die uitgehouwen poses. En we kennen ze. Dietrich, Garbo. Pola Negri, Gloria Swanson. Gary Cooper. Pirandello, Churchill. Het manmens Charles Chaplin (en dus niet zijn personage Charlie, wat dit portret magisch maak.

In museum Foam hangen er 200. Mooi zijn ze, met die satijnen lichtval en die uitgehouwen poses. En we kennen ze. Dietrich, Garbo. Pola Negri, Gloria Swanson. Gary Cooper. Pirandello, Churchill. Het manmens Charles Chaplin (en dus niet zijn personage Charlie, wat dit portret magisch maakt: het maakt glamour van iemands onbekende kant). In museum Foam hangen er 200. Mooi zijn ze, met die satijnen lichtval en die uitgehouwen poses. En we kennen ze. Dietrich, Garbo. Pola Negri, Gloria Swanson. Gary Cooper. Pirandello, Churchill. Het manmens Charles Chaplin (en dus niet zijn personage Charlie, wat dit portret magisch maak.

Tegenstrijdigheid hangt in de lucht. Ook op de eindexamenshow van de Rietveld Academie viel ik voor de kunst van elkaar tegensprekende gevoelens. Voor de vage video’s van Naomi Souwen dus, waarin bijvoorbeeld een melancholiek landschap wordt doorgeknipt want het is ineens een foto. Bij de eindexamenfilms van de Nederlandse Filmacademie houd ik van Eva Zanen. Die verfilmt een verhaal over gesmoord verdriet brutaalweg in een kunstmatige cartoonwereld. Alsof een traan een stukje zoute drop is. Ze noemt haar film ook nog eens Met excuses voor het ongemak. Grap of diepgang? Allebei. Tegenstrijdigheid hangt in de lucht. Ook op de eindexamenshow van de Rietveld Academie viel ik voor de kunst van elkaar tegensprekende gevoelens. Voor de vage video’s van.