ADO Den Haag krijgt snel een nieuw kunstgrasveld

De defecte drainage is een gevolg van voorbereidingen op de WK hockey die in het ADO-stadion worden gehouden.

ADO Den Haag krijgt nog deze maand de beschikking over kunstgras in het Kyocera Stadion. De voetbalclub maakte vrijdag bekend dat volgende week wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasmat. ADO zou eigenlijk pas volgend seizoen overstappen naar kunstgras, maar door de slechte staat van de huidige grasmat is besloten nu in te grijpen.

De afgelopen weken was er veel te doen over de ‘knollentuin’ van ADO. De defecte drainage is een gevolg van voorbereidingen op de WK hockey die volgende zomer in het ADO-stadion worden gehouden. Om de grasmat in mei 2014 na dit voetbalseizoen snel en efficiënt te vervangen door een kunstgrasveld voor hockeyers, is deze zomer een nieuwe bak onder het veld aangelegd. Met als gevolg dat water op de sprieten nu niet meer vloeiend wegsijpelen en de voetbalgrasmat bij het minste of geringste blank staat.

Twee weken terug werd de thuiswedstrijd tegen Vitesse afgelast vanwege problemen met het afwateringsysteem. Dat duel werd woensdag onder erbarmelijke omstandigheden ingehaald. Vrijdag oordeelde een extern onderzoeksbureau dat het veld niet voldoet aan de voorwaarden van de KNVB en werd ook de wedstrijd tegen Heerenveen van zaterdag afgelast.

De gemeente Den Haag stemt in met het plan om vervroegd over te stappen naar kunstgras. ADO speelt op 26 oktober tegen Twente de volgende thuisduel. Wanneer de wedstrijd tegen Heerenveen wordt ingehaald is nog niet bekend.