Westpoort krijgt ‘plek in het Amsterdamse’

Binnenkort kan naast gewerkt ook gewoond en gewinkeld worden in delen van Westpoort. Dat heeft de gemeente in de bestemmingsplannen voor het Amsterdamse bedrijventerrein en industriegebied vastgesteld. Wethouder Ossel noemt de plannen „een belangrijke stap” in de transformatie van het gebied tot een gevarieerd stedelijk gebied, waarmee Westpoort „een plek in het Amsterdamse” krijgt.

Vooral in deelgebied Sloterdijk verandert veel. Daar wil de gemeente de komende jaren in samenwerking met corporaties en ontwikkelaars meer woningen gaan bouwen, maar ook winkels en stedelijk groen krijgen een plaats. Het gebied rondom station Sloterdijk wordt daardoor aantrekkelijker, zegt een woordvoerder van de wethouder. Zo werd deze week begonnen aan de vernieuwing van het Orlyplein bij het station.

In de overige gebieden van Westpoort kunnen bedrijven en havengerelateerde firma’s zich straks gemakkelijker vestigen. Westpoort wordt zo volgens Nieuwenhuis „meer onderdeel van de stad”. Na 1 januari 2015 wordt Westpoort ook onderdeel van de stadsdelen: dan wordt het bij stadsdelen West en Nieuw-West gevoegd.