Vrouw omgekomen bij schietincident Capitool Washington

Een beschadigde politie-auto is afgezet op Capitol Hill na het schietincident van gisteravond.
Een beschadigde politie-auto is afgezet op Capitol Hill na het schietincident van gisteravond. Foto AP/Evan Vucci

Een vrouw is gisteravond omgekomen bij het schietincident dat zich voordeed bij het Congresgebouw in Washington. De politie loste schoten nadat de vrouw met haar auto probeerde door een barricade bij het Capitool heen te rijden.

De 34-jarige vrouw uit Stamford, Connecticut werd gisteren door beveiligingsmensen tegengehouden bij een controlepost bij het Capitool. Daarna ging ze ervandoor. Eerst probeerde ze de barricade die de toegang naar het Witte Huis blokkeert te forceren.

Ze reed vervolgens van het Witte Huis naar Capitol Hill, waarop een achtervolging door de politie volgde. Daar werden schoten gelost door agenten toen ze ook hier de veiligheidsbarrière probeerde te forceren. De vrouw kwam hierdoor om het leven. De vrouw had een kind bij zich van een jaar oud, dit kind is ongedeerd gebleven.

Beelden van de achtervolging in schietpartij bij het Capitool:
https://www.youtube.com/watch?v=hdmn_EdtPL8&hd=1

De auto van de vrouw was op een zeker moment omsingeld door politie-auto’s en ze wist hierop te ontsnappen via een rotonde aan de noordkant van het Capitool. Televisiebeelden laten zien dat diverse agenten een vuurwapen op de auto gericht hadden vlak voor ze een auto ramde van de Amerikaanse geheime dienst. Een agent in de auto raakte gewond vlak voordat de vrouw crashte bij het Capitool en een politiewagen ramde. Dit alles heeft de politie in Washington vanochtend verklaard.

Onduidelijk of vrouw gewapend was

Direct na het schietincident werd het Capitool volledig afgesloten.

Twitter avatar KateNocera KateNocera Literally was dragged in by cop as he heard shots fired come over the radio. Now this: http://t.co/K1AJwIEV6G

Autoriteiten willen niet verklaren of de vrouw gewapend was, zo schrijft persbureau AP vanochtend. Volgens een woordvoerder van de politie was dit incident ‘hoogstwaarschijnlijk geen ongeluk’. Er is geen reden om aan te nemen dat er een terroristische motivatie achter het gedrag van de vrouw zat die met haar auto probeerde diverse barricades te forceren.