FC Twente wint met 1-0 op bezoek bij Cambuur

Het stadion van SC Cambuur. Foto ANP / Henk Jan Dijks

FC Twente heeft in de Eredivisie een nipte uitzege geboekt op SC Cambuur. Spits Luc Castaignos tekende met zijn vierde competitietreffer voor de enige goal van de wedstrijd.

Door de zege gaat Twente met achttien punten uit negen duels aan kop van de competitie, al kunnen PSV en Heerenveen later dit weekeinde langszij komen. Cambuur zakte van de twaalfde naar de vijftiende plaats.

De wedstrijd in Leeuwarden kwam maar moeizaam op gang. Pas in het tweede deel van het eerste bedrijf wist Cambuur de patstelling enigszins te doorbreken.

De ploeg van coach Dwight Lodeweges kwam tot drie redelijke mogelijkheden, maar met name spits Michiel Hemmen had het vizier niet op scherp. De Friese aanvalsleider schoot in het zijnet en later nog een keer voorlangs. Ook Erik Bakker wist doelman Nick Marsman niet te verschalken.

Twente liet vrijwel niets zien, maar kwam vlak na rust toch op voorsprong. Castaignos werd door Quincy Promes knap vrijgespeeld en verschalkte met buitenkant schoen doelman Leonard Nienhuis: 0-1.

Cambuur trachtte met veel inzet en passie daarna nog wel de gelijkmaker op het bord te brengen, maar Twente liet zien niet voor niets de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie te hebben.

(Novum)