De Pier is niet brandveilig en sluit over een week

Foto ANP/Ilvy Njiokiktjien

De Pier van Scheveningen is niet brandveilig en sluit over een week. Dat besloot de gemeente Den Haag vandaag, zo liet burgemeester Jozias van Aartsen vanochtend weten.

De curator en de ondernemers van de pier zijn op de hoogte gesteld. De Pier is eerder deze week geïnspecteerd door de brandweer om te bepalen of deze nog geopend mocht blijven.

Bij een eerdere inspectie in augustus had de brandweer vastgesteld dat de sprinklerinstallatie en de brandblussers van de Pier defect waren. De gemeente eiste hierop dat dit voor oktober gerepareerd moest zijn. De curator liet echter al weten geen geld te hebben voor een opknapbeurt.

Pier sluit over een week, wellicht voorgoed

De pier kon tot nu toe open blijven omdat op kosten van de gemeente een brandwacht werd ingehuurd. Het gebouw werd begin dit jaar failliet verklaard.

Of het gebouw ooit nog opengaat is nog onduidelijk. Bij een eerder georganiseerde veiling was weinig interesse. Udink liet eerder wel weten dat er nog altijd belangstelling is voor een overname.

De pier wordt aanstaande vrijdag om 10.00 uur afgesloten. Ondernemers hebben tot dan de tijd om hun bedrijf te sluiten. De gemeente heeft hulp aangeboden bij de afwikkeling van hun zaak.