Coalitie en oppositie praten maandag verder over begroting

Jeroen Dijsselbloem, die maandagmiddag de gesprekken met de oppositiepartijen weer hervat.
Jeroen Dijsselbloem, die maandagmiddag de gesprekken met de oppositiepartijen weer hervat. Foto ANP / Bas Czerwinski

De coalitiepartijen VVD en PvdA praten maandagmiddag verder met de overgebleven oppositiepartijen D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP over steun aan de begroting voor volgend jaar. De financiële beschouwingen worden zeer waarschijnlijk uitgesteld. Dat meldt een woordvoerder van GroenLinks vanavond na een nieuw overleg.

De partijen die vanavond onder leiding van (en bij) minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bijeenkwamen, gaan de Tweede Kamer verzoeken de financiële beschouwingen uit te stellen. Aangezien die partijen samen een meerderheid hebben, is het zeer waarschijnlijk dat dat uitstel er komt.

De gesprekken over steun aan de begroting gaan maandag om 13.30 uur verder.

(Novum)