Ajax-keeper Cillessen en PSV-talent Depay opgeroepen voor Oranje

Memphis Depay gisteravond, toen hij voor PSV de openingstreffer maakte in de Europa League-wedstrijd tegen Chornomorets Odesa.
Memphis Depay gisteravond, toen hij voor PSV de openingstreffer maakte in de Europa League-wedstrijd tegen Chornomorets Odesa. Foto EPA / Alexey Furman

Memphis Depay en Jasper Cillessen zijn opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen Hongarije en Turkije. Dat maakte bondscoach Louis van Gaal vandaag bekend. Zowel PSV-aanvaller Depay als Ajax-doelman Cillessen ontbrak in de voorlopige groep. De 19-jarige Depay debuteert in de selectie.

Gregory van der Wiel en Nigel de Jong keren na een lange absentie terug in Oranje. De Jong was enkele maanden uit de roulatie met een zware blessure, maar toen de middenvelder van AC Milan weer fit was, werd hij gepasseerd. Net als Van der Wiel bij Paris Saint-Germain kan hij de laatste weken op veel speelminuten rekenen bij zijn club. Zijn laatste interland speelde De Jong op 14 november vorig jaar tegen Duitsland. Van der Wiel kwam in de verloren EK-wedstrijd tegen Portugal voor het laatst in actie voor Nederland. Paul Verhaegh valt door de terugkeer van Van der Wiel af.

Sneijder is er ook weer bij

Ook Wesley Sneijder behoort tot de groep. De middenvelder werd voor de laatste duels tegen Estland en Andorra aanvankelijk gepasseerd, maar door blessures van anderen kreeg hij toen alsnog een uitnodiging.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich vorige maand al voor het WK in Brazilië. Oranje ontvangt Hongarije vandaag over een week, in Amsterdam. Vier dagen later staat de uitwedstrijd in Turkije op het programma.

De volledige selectie

Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Jonathan de Guzman (Swansea City), Daryl Janmaat (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (HSV), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Jetro Willems (PSV).

(Novum)