Voor gewone mensen heel normaal

None
Foto William Rutten

Zien Amusement

Geer & Goor: effe geen cent te makken RTL 4, 22.30-23.25 uur

Heb je de grap al gehoord? Geer & Goor die gaan dus, hahaha, die gaan dus, hoehoehoe, in een heel klein huis, hihihi, klein huisje wonen, hoehoehoe, samen, heeheehee op één AOW’tje! Waaaaaaa!

Nadat ze jarenlang niet samen door één deur konden – huhuhu – is het komisch duo herenigd voor het programma Geer & Goor: effe geen cent te makken. Eerder maakte René Froger al zo’n programma. En in voorloper Joling & Gordon Over De Vloer moest het duo ook altijd dingen doen die voor gewone mensen normaal zijn maar voor hen heel moeilijk omdat ze rijk en beroemd zijn. Zie ook: Paris Hilton.

Het verschil met Paris Hilton is dat de zangers van eenvoudige komaf zijn, dus zo armoedig moet het ‘kleine huisje’ in Amsterdam-Noord ook weer niet voor ze zijn.

Ze kopen tweedehands meubeltjes en gaan met bejaarden op pad. Goor, de Zingende Marktkoopman, maakt dubbelzinnige grappen. En Geer, de Nachtegaal uit Schagen, is aangever.

En ze moeten steeds lachen. Want dit komische duo lacht altijd harder dan zijn publiek, in de hoop dat het overslaat. Geer kan hoog keffen en gieren: hoehoehoe. Daaronder bast Goor rochelend: hah hah hah.

Wilfred Takken