Twitter wil 1 miljard dollar ophalen met beursgang

Twitter zal proberen om 1 miljard dollar op te halen tijdens de grootste beursgang van een bedrijf uit Silicon Valley sinds vorig jaar – toen ging Facebook naar de beurs. Dat blijkt uit de formulieren die Twitter invulde voor officiële toelating, meldt Reuters.

Twitter wil één miljard dollar ophalen bij de beursgang.
Twitter wil één miljard dollar ophalen bij de beursgang. Foto: Reuters / Dado Ruvic

Twitter zal proberen om 1 miljard dollar op te halen tijdens de grootste beursgang van een bedrijf uit Silicon Valley sinds vorig jaar - toen ging Facebook naar de beurs. Dat blijkt uit de formulieren die Twitter invulde voor officiële toelating, meldt Reuters.

Twitter avatar twitter Twitter Our S-1 will be filed publicly with the SEC momentarily. This Tweet does not constitute an offer of any securities for sale.

De acht jaar oude dienst geeft potentiële investeerders daarmee een eerste blik op de financiën. De inkomsten waren bijna 319,9 miljoen dollar vorig jaar, tegen 106,3 miljoen het jaar daarvoor. Ongeveer 65 procent van de inkomsten komt van mobiele gebruikers. Maar het bedrijf heeft sinds 2010 geen cent winst gemaakt.

Twitter had in april, mei en juni gemiddeld 218,3 miljoen actieve gebruikers per maand. Naar schatting gebruikt driekwart van de maandelijkse actieve gebruikers Twitter op zijn telefoon.

Twitter maakte niet bekend bij welke beurs het zich inschrijft. Wel dat dat onder de naam TWTR gebeurt. Drie weken geleden werd bekend dat Twitter een beursgang voorbereidt. Dat werd door analisten al langer verwacht.