Schoten gelost bij Capitool - ‘incident, geen terrorisme’

Mensen zoeken dekking nadat schoten klinken rond het Capitool in Washington.
Mensen zoeken dekking nadat schoten klinken rond het Capitool in Washington. Foto AFP / Jewel Samad

Bij het Congresgebouw in Washington zijn vanavond schoten gelost. De schietpartij vond plaats nadat een auto op een veiligheidspost bij het Witte Huis wilde inrijden en daarna wegreed. De vrouw die in de auto zat is volgens sommige bronnen doodgeschoten door de politie, maar de politie zegt niet te weten wat haar toestand is. Er zou ook een kind in de auto hebben gezeten.

Onze correspondent Guus Valk meldt op Twitter vanuit Washington:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Schietpartij op het Capitool was een politieachtervolging van een jonge vrouw. Schoten zijn mogelijk alleen door de politie afgevuurd.

Een politieagent raakte gewond toen het voertuig van de vrouw crashte. Er werden geen wapens gevonden in de auto van de vrouw. De politie spreekt van een “incident” dat niks te maken heeft met terrorisme. Er is niet duidelijk wie de vrouw is. Ze had geen identiteitsbewijs bij zich.

Een voertuig probeerde op een veiligheidspost voor de ingang van het Witte Huis in te rijden. De vrouwelijke bestuurder probeerde door een barricade heen te rijden die de ingang naar het Witte Huis blokkeert. De auto reed toen van het Witte Huis naar Capitol Hill. Daar werden schoten gelost.

Het Capitool werd daarop volledig afgesloten. Inmiddels is het weer vrijgegeven. Ook de omgeving van het Witte Huis werd afgesloten, als voorzorgsmaatregel. Mensen die buiten het Hooggerechtshof stonden, tegenover het Congres, moesten van de autoriteiten snel naar binnen. President Obama is inmiddels geïnformeerd over wat er precies is gebeurd.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Lockdown nu in het Capitool, waar dichtbij schoten vanuit een auto zijn afgevuurd. Sirenes zijn door heel DC te horen.
Twitter avatar vplus Vaughn Sterling REPORTS OF SHOTS FIRED AT CAPITOL -- SCENE OUTSIDE http://t.co/VmGGWdx3B2

Bekijk hier een livestream van Capitol Hill.

Twitter avatar KateNocera KateNocera Literally was dragged in by cop as he heard shots fired come over the radio. Now this: http://t.co/K1AJwIEV6G