Manchester City krijgt op eigen veld voetballes van Bayern

Bayern overklaste Manchester City, Juventus speelde gelijk tegen Galatasaray, Anderlecht was kansloos tegen Piraeus.

Bayern München heeft de topper tegen Manchester City overtuigend gewonnen. De titelhouder van de Champions League won in Engeland met 3-1. Robben was een van de doelpuntenmakers voor de Rekordmeister, die met zes punten aan kop gaat in groep D.

Bayern was bijna de hele wedstrijd superieur tegen The Citizens. De Fransman Ribéry profiteerde al snel van een keepersfout van City-doelman Hart. Na rust scoorden Müller en Robben, voordat invaller Negredo iets terugdeed. Bayern-speler Boateng kreeg nog een rode kaart van de Nederlandse arbiter Kuipers, maar City profiteerde niet meer van de man-meer-situatie.

In groep B speelde Juventus in Turijn teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Galatasaray. De Turkse ploeg kwam op voorsprong door een treffer van de Ivoriaanse voetbalveteraan Drogba. Juve leek door late treffers van Vidal en Quagliarella aan de winnende hand, maar Bulut maakte vlak voor tijd nog gelijk. Hij was een kwartier voor tijd in het veld gekomen voor Oranje-international Sneijder. Landgenoot Amrabat beleefde een ongelukkige invalbeurt. De oud-PSV’er veroorzaakte de penalty waaruit Vidal de 2-1 maakte. In dezelfde poule won Real Madrid met 4-0 van FC Kopenhagen.

In groep A bleef Manchester United op 1-1 steken bij Shakhtar Donetsk. De Engelse kampioen, met Van Persie in de basis, verspeelde in Oekraïne een 1-0 voorsprong. Beide clubs leiden met vier punten. Bayer Leverkusen, dat in Duitsland 2-1 won van het Spaanse Real Sociedad, heeft een punt minder.

In groep C van Anderlecht (zie kader) is Paris Saint-Germain favoriet. De Franse kampioen won in Parijs met 3-0 van Benfica. Oud-Ajacied Ibrahimovic was de grote man met twee treffers, waarvan een goal op aangeven van een andere oud-Ajacied: rechtsback Van der Wiel. Marquinhos was de andere doelpuntenmaker.