Kunnen uw hersenen gehackt worden?

Goed/slecht nieuws voor de mensen die nog steeds elke ochtend aluminiumfolie om hun hoofd wikkelen: het hoeft niet meer, doe geen moeite. Want kunnen je hersenen gehackt worden? Ja, dat kan.

En eigenlijk wisten we dat ook al een tijdje. Iedereen kent ze nu toch immers wel? Die filmpjes waarin bijvoorbeeld dove mensen na jaren voor het eerst iets horen. Meer geavanceerde manieren om de controle over de hersenpan over te nemen bestaan al in de snel ontwikkelende neurowetenschap, maar daar kleven uiteraard ook de nodige wetenschappelijke en ethische kwesties aan.

Mind hacking, brain hacking, bio hacking… Het klinkt misschien wat verontrustend voor de doorgewinterde conspiracy denkers, maar de vriendelijke vrienden van AsapSCIENCE - u kent ze van de moeilijke-dingen-worden-met simpel-uitgetekende-video’s-uitgelegd - maken duidelijk dat de wetenschap al prima onderweg is onze hersenen te kapen. Nu ja, min of meer.

    • Jules Seegers