Bitchy moeder en dochter

Gaan // muziektheater Garland & Minnelli Tournee t/m 18/1 www.garland-minnelli.nl

Zo robuust als Liza Minnelli en Judy Garland zingen Janke Dekker en Jelka van Houten niet. Maar dat is niet onoverkomelijk voor Garland & Minnelli, een stuk over de beroemde moeder en dochter: fantastische zangeressen en grootse actrices, maar ook verknipte diva’s. Lars Boom schreef een intrigerend script waarin moeder Garland (als geest) en dochter Minnelli in een voortdurend gevecht over pillen, drank en moederliefde verwikkeld raken. „Ik kom alleen nog op de oneven huwelijken”, zegt Minnelli tegen haar moeder: het script kent genoeg bitchy opmerkingen om ook geestig te zijn. Met superieure ironie vertolkt Theo Nijland de mannen uit Garlands leven. Rond het trio is een muzikaal mozaïek gemaakt, waarin alles overtuigend samenvloeit.

    • Henk van Gelder