Zelf salade bouwen of een pannekoek

None

Sfeer

Deze ronde kantine is op de begane grond en kijkt uit op de Burger King. Maar de meeste werknemers kunnen de lokroep van het fastfood gemakkelijk weerstaan. P&G subsidieert de lunch namelijk voor maar liefst 70 procent, dus de prijzen liggen laag. De keus is ruim en veelal vers. Martin Helmich, rayonmanager van cateraar Eurest: „De werknemers hier zijn relatief jong, het zijn veel twintigers. Die willen graag lekker vers lunchen en zelf salades bouwen. Dus daar spelen we op in. Als je binnenkomt, zie je natuurlijk eerst de duurdere, verse dingen; we proberen je te verleiden. Maar verderop hebben we ook gewone boterhammen, beleg, kroketten en soep.” Wij vallen inderdaad voor het broodje versgebakken aubergine, dat we combineren met een broccoli-courgettesoep en vers kiwi-sinaasappelsap. De soep is iets aan de zoute kant, maar verder smaakt alles erg goed.

Reacties

„Uitgebreid en lekker vind ik de lunch hier”, zegt accountmanager Barend. Daar is collega David het mee eens: „Als het kon, zou ik hier ook ontbijten of avondeten.” Steven, unit-manager: „Maar het zou fijn zijn als ze ook minder zoute soepen hadden.” Stagiaire Odilia schudt haar hoofd : „Lekker juist.” Over de inrichting is het clubje minder te spreken: „Het is echt zo’n kantine, met tl-licht. En je kunt niet buiten zitten.”

Carine luncht vaak warm: „Vandaag hadden ze curry, heel lekker. Nu hoef ik vanavond niet meer warm te eten als ik ga sporten.” Accountmanager Jorian is fan van de pannekoeken met spek die ze soms serveren. „Wat ik wel mis in het aanbod is Fristi. Al ga ik dat nu ook weer niet van huis meenemen. Dat gaat me te ver.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers