Vervloekt tot een magieloos bestaan

None

Zien Amusement

Once Upon A Time Net 5, 22.30-23.25 uur

„Geloof jij in nog lang en gelukkig? Kunnen dromen werkelijkheid worden? Pas op, magie heeft een prijs…” De Amerikaanse voice-over met de diepe basstem die iedere Hollywoodfilm introduceert, blikt vanavond met veel gevoel voor cliffhangers terug op seizoen één van Once Upon a Time. Vanaf volgende week wordt het tweede seizoen van de fantasieserie uitgezonden.

De kern van het verhaal: Sneeuwwitje, de boze heks en andere sprookjesfiguren wonen in een gewoon Amerikaans stadje, Storybrook. Ze zijn vervloekt tot een magieloos leven in onze wereld. Alleen de dochter van Sneeuwwitje kan de vloek verbreken.

Dat juist de Hollywoodstem commentaar levert bij deze terugblik, zegt eigenlijk alles. Zoals we van Hollywood gewend zijn, biedt de serie een achtbaanrit vol emotie en moraliteit. De vervlechting van oude sprookjes met iets nieuws is slim gedaan, maar de vraag rijst hoe lang het verrassend blijft.

Aangezien deze serie van de makers van dramaserie Lost is, weten we dat ze verwarrende en ongeloofwaardige verhaallijnen lang kunnen volhouden, maar misschien zijn wij dan al afgehaakt.

Anouk van Kampen