Toeristen, doe niets in New York wat je thuis ook niet zou doen

Still uit het filmpje

Dit filmpje gaat over toeristen in New York City, maar zou ook zo over toeristen in Amsterdam kunnen gaan. Of in elke andere grote stad. Want de toename van het aantal toeristen in Amsterdam, vorig jaar 15 miljoen, maakt dat mensen zich steeds meer gaan ergeren aan de drukte in de binnenstad.

De boodschap van het filmpje is tweeledig: toeristen, gedraag je niet allemaal hetzelfde; en inwoners, erger je toch niet zo. Want vergeet niet, dezelfde mensen die in de weg lopen op het fietspad brengen wel geld op. Voor wie zélf weleens midden op Times Square halt heeft gehouden om op de kaart te kijken, of voor wie in eigen land weleens een onzekere toerist aan de kant heeft geduwd, is het allemaal herkenbaar.