Te koop: een stukje Empire State Building

None

Door onze correspondent

New York. Het Empire State Building gaat vandaag naar de beurs. Een aandeel gaat 13 dollar kosten. Het vastgoedbedrijf dat de wereldberoemde wolkenkrabber in bezit heeft, haalt met de beursgang minimaal 929,5 miljoen dollar op (bijna 690 miljoen euro). De groep geeft 71,5 miljoen aandelen uit, zo werd gisteravond bekendgemaakt.

Het aandeel zal op Wall Street verhandeld worden onder de code ESRT. Het Empire State Building zit in een speciaal Amerikaans bedrijf voor vastgoed, een zogenoemde REIT. De Empire State Realty Trust, zoals het bedrijf officieel heet, omvat negentien kantoorgebouwen in New York en Connecticut. De beursgang van het Empire State is bijna twee jaar voorbereid. Het is de op een na grootste beursgang van een onroerendgoedgroep in de Verenigde Staten.