Moeder dode kinderen Apeldoorn opgepakt

De politie doet onderzoek naar de vondst van twee dode kinderen en een gewonde vrouw in een woning aan de Van Roekelweg in Apeldoorn.
De politie doet onderzoek naar de vondst van twee dode kinderen en een gewonde vrouw in een woning aan de Van Roekelweg in Apeldoorn. Foto ANP/ Vincent Jannink

De gewonde 34-jarige moeder van de twee kinderen die vanmiddag dood in een woning in Apeldoorn werden gevonden, is aangehouden in het ziekenhuis en zit momenteel vast. Dat bevestigt de politie aan nrc.nl.

De vader van de kinderen is geïnformeerd over de gebeurtenissen en hij is opgevangen.

De twee kinderen, een meisje van 6 en een jongetje van 8, werden in een woning aan de Van Roekelweg in de Gelderse plaats gevonden, na een melding eerder vanmiddag dat er mogelijk iets aan de hand was. Ook de moeder werd daar, gewond, aangetroffen. Volgens de politie is de vrouw in het ziekenhuis behandeld en was ze niet zwaargewond.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak en bekijkt ook hoe de moeder gewond is geraakt.

Burgemeester: gebeurtenissen als deze raken je in het hart

Burgemeester John Berends heeft geschokt gereageerd op de dood van de kinderen:

“Gebeurtenissen als deze raken je in het hart. Het is vreselijk wat er is gebeurd. Als gemeentebestuur willen wij er nu op de eerste plaats zijn voor de directe familie, de buurt, de vrienden en de scholen van de kinderen. Die willen wij helpen daar waar dat nodig is.”

    • Frank Huiskamp