Wolf favoriet met acht nominaties

Marwan Kenzari
Marwan Kenzari

De Nederlandse kickboksfilm Wolf is met acht nominaties koploper in de race om de Gouden Kalveren, die vrijdag in Utrecht worden uitgereikt. Zo maakt de zwart-witfilm van Jim Taihuttu samen met Borgman en Boven is het stil kans op de prijs voor beste film. Hoofdrolspeler Marwan Kenzari is genomineerd voor beste acteur. Zijn concurrenten zijn Stefan de Walle (De marathon) en Ton Kas (Matterhorn). Alex van Warmerdam (Borgman) maakt kans op een Kalf voor regie en scenario. Daarnaast is Hadewych Minis genomineerd voor haar hoofdrol en Annet Malherbe voor haar bijrol. Andere genomineerden voor beste actrice zijn Yootha Wong-Loi-Sing (Hoe duur was de suiker) en Vivian Dierickx (De ontmaagding van Eva van End). Kim van Kooten is genomineerd voor het scenario van Alles Is Familie en haar echtgenoot Jacob Derwig voor zijn bijrol in de film. (NRC)