Champions League: Bayern München wint bij Manchester City

Thomas Müller viert zijn goal voor Bayern, de tweede voor de ploeg. Foto AP/ Jon Super

Bayern München heeft de topper in de Champions League tegen Manchester City overtuigend gewonnen. De titelverdediger won in Engeland met 3-1. Arjen Robben was een van de doelpuntenmakers namens Bayern, dat met zes punten uit twee wedstrijden alleen aan kop gaat in groep D.

Bayern was bijna de hele wedstrijd heer en meester in het City of Manchester Stadium. Al na zeven minuten opende Franck Ribéry na een fout van doelman Joe Hart de score. In het eerste kwartier na rust deelden de Duitsers de genadeklap uit. Thomas Müller scoorde na een weergaloze pass van Bonfim Dante, Robben maakte er na een goede individuele actie 0-3 van.

De goal van Robben:

Pas toen de situatie uitzichtloos was, beet Manchester eindelijk van zich af. Invaller Alvaro Negredo bracht de achterstand terug tot 1-3 en even later moest Bayern met tien man verder. Jerome Boateng kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers rood wegens het neerhalen van de doorgebroken Yaya Touré. Een spectaculaire comeback bleek er echter niet meer in te zitten. (Novum)

Alle uitslagen van vanavond:

Sjachtar Donetsk - Manchester United 1-1
Bayer Leverkusen- Real Sociedad 2-1

Juventus - Galatasaray 2-2
Real Madrid- FC Kopenhagen 4-0

Paris Saint-Germain - Benfica 3-0
Anderlecht - Olympiakos Piraeus 0-3

Manchester City- Bayern München 1-3
CSKA Moskou - Viktoria Plzen 3-2

Bekijk hier de standen in de poules.