Virtueel Stonehenge bouwen

None

Meer dan twaalf miljoen mensen wereldwijd spelen Minecraft. Het computerspel draait om het bouwen van objecten met behulp van kubusvormige materialen die op hun beurt weer gedolven moeten worden in diezelfde virtuele wereld. Maar met een bijdrage van de cartografische dienst van Groot-Brittannië, Ordnance Survey, wordt die wereld iets minder virtueel. De dienst stelt het Britse landschap – opgebouwd uit ruim 22 miljard kubussen – beschikbaar voor Minecraft. Spelers kunnen het landschap verkennen en objecten bouwen. De gebruikers van de kaart hebben de mogelijkheid om bestaande gebouwen of plaatsen zoals Buckingham Palace en Stonehenge na te bouwen, maar ook nieuwe objecten te creëren.

Het enige nadeel aan deze nieuwe Minecraft-wereld is het ontbreken van Noord-Ierland, de Kanaal-eilanden en het Isle of Man. Die worden in kaart gebracht door andere cartografische diensten. Zelfs in een virtuele wereld bestaat bureaucratie.