Verdachte zaak-Wiels vrijgelaten - nog drie verdachten vast

Op de plek waar Helmin Wiels is vermoord is een gedenksteen geplaatst. Foto
Op de plek waar Helmin Wiels is vermoord is een gedenksteen geplaatst. Foto ANP / Prince Victor

Een van de verdachten van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels is gisteren vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Curaçao. Het gaat om de in Nederland geboren Curaçaoënaar J.B., beter bekend als de 28-jarige ‘Yuyu’. Hij werd op 20 september aangehouden met de 24-jarige D.D, alias Panchek en de 42-jarige Burney ‘Nini’ F.

Yuyu is de afgelopen dagen verhoord door het onderzoeksteam. Ook een aantal getuigen is opnieuw gehoord. Daaruit kwam naar voren dat hij niet meer hoeft vast te zitten in voorarrest. Wel blijft hij verdachte in de zaak.

Van de vijf levende verdachten in deze zaak, zitten er nog drie vast. Panchek, Nini en de 36-jarige E.K, met de bijnaam ‘Monster’. Nini wordt gezien als de man die de andere verdachten instructies gaf hoe de aanslag op Wiels te plegen. Hij zou niet de opdrachtgever zijn.

Yuyu’s moeder vorige week al bevrijd

De gevangenhouding van de 43-jarige Monica B., ex-partner van Nini en moeder van de nu vrijgelaten Yuyu werd vorige week onder voorwaarden opgeschort. Eerder werd de chauffeur van de vluchtauto, Raul ‘Bolle’ M. dood teruggevonden in zee. Hij werd vermoord door Luigano ‘Pretu’ F, die op zijn beurt de hand aan zichzelf sloeg in een politiecel van Barber, een plaatsje ten westen van Willemstad. Parlementariër Helmin Wiels werd op 5 mei doodgeschoten op een strand nabij Willemstad.

(Novum)