Tweets voor het Westen

None

Voordat Hassan Rouhani zijn historische telefoongesprek met president Barack Obama in een persconferentie bevestigde, stond het al op zijn Twitter-account. Het bericht ‘Phone conversation between @hassanrouhani and @BarackObama’ werd snel daarna verwijderd. Toch tweette Rouhani daarna weer over de inhoud van het gesprek tussen de twee staatsmannen. Rouhani heeft twee accounts – het Engelstalige @hassanrouhani en Perzische @rouhani_ir – beiden niet door Twitter geverifieerd. Internetexperts zoals Clay Shirky denken dat zijn assistenten deze accounts beheren. Het Engelstalige kanaal van de Iraanse president is hoogstwaarschijnlijk specifiek voor het Westerse publiek bedoeld, zoals de Perzische voor de Iraanse diaspora, aangezien de tweets alleen maar links naar Engelstalige Iraanse bronnen bevatten. De berichten van Rouhani zijn in ieder geval niet bedoeld voor zijn landgenoten, voor hen zijn Twitter en Facebook geblokkeerd.