Simpelweg kunst kopen

None

Kopen // kunst The House of Ababa Witte de Withstraat 7-A, R'dam ababa.nl

Vier procent van de Nederlanders koopt weleens kunst of overweegt dat te doen. „Daar ligt een kans voor de galerieën”, zei Guus Broos, van de Nederlandse Galerie Associatie, begin dit jaar. Een galerie moet meer zijn dan „een kale ruimte met maar een paar schilderijen”. House of Ababa, een galerie die twee weken geleden werd geopend in de Rotterdamse Witte de Withstraat, beantwoordt aan zijn wensen. Hier is de drempel bewust zo laag mogelijk gehouden. Het biedt werk aan in verschillende maten en prijsklassen. ‘Galerista’ Sophie Bargmann (24): „Van Simon Schrikker, nu onze kunstenaar van de maand, kun je bij ons een schilderij kopen voor 2.500 euro, maar ook een print, voor 185 euro.” Wie iets koopt mag het meteen meenemen naar huis.

    • Claudia Kammer