Nieuwtjes uit de regio

Regionale journalistiek is springlevend. Dat bewijst het initiatief van dertien regionale omroepen die de handen ineen sloegen om Mijn Regio te maken.

In deze app voor iPhone, iPad en Android vinden gebruikers al het – geaggregeerde – regionale nieuws van Nederland. Van de laatste ontwikkelingen rond de geschrapte zestigplusregeling voor ambtenaren in de Zeeuwse gemeente Sluis tot aan een keukenbrand in het Overijsselse Olst-Wijhe.

In de app kan er gefilterd worden op zelf in te stellen combinaties van verschillende plaatsen, gemeentes en regio’s. De app werkt nog niet vlekkeloos, tijdens het instellen van een filter kan deze nog wel eens vastlopen.

De nieuwsvoorziening is in orde en overzichtelijk en de interface is simpel. Mijn Regio maakt het heel gemakkelijk om op de hoogte te zijn van het laatste regionale nieuws, zonder de krant erbij te pakken.