Lachen om de jonge Murphy

Er is niets vervelender dan een video tegenkomen op het internet die je niet kan bekijken. Het wordt pas echt frustrerend als dat komt doordat de video geblokkeerd is in jouw land. Gelukkig snapt Saturday Night Live (SNL) dit ongemak voor fans buiten de Verenigde Staten. Afgelopen donderdag lanceerde het comedy-programma daarom een nieuw YouTube-kanaal speciaal voor hen. Aanvankelijk waren alleen clips te zien uit het huidige seizoen, maar al snel kwamen daar video’s bij uit het rijke archief van de 37 andere jaargangen van de populaire sketchshow. Het SNL-kanaal biedt hiermee een blik in het verleden van sterren als Eddy Murphy, James Belushi en Bill Murray. Uiteraard zijn ook de hilarische parodieën te zien van president Barack Obama door komiek Jay Pharaoh die vorig jaar tijdens de verkiezingen furore maakten op internet. Die waren natuurlijk al verspreid op YouTube te vinden, maar niet in hoge resolutie en op één kanaal.