Koekjes voor Kerry

Niet alleen de Syrische president Bashar al-Assad zit op Instagram, sinds vorige week krijgt hij gezelschap van de Amerikaanse minister John Kerry. Zijn account voor het ministerie van Buitenlandse Zaken kan met vierduizend volgers echter nog niet tippen aan de veertigduizend van het propagandakanaal van Assad. In de allereerste post op Statedept verwelkomt Kerry zijn volgers in een video waarin hij hoopt dat zij hem ‘overal ter wereld’ zullen volgen. Voorlopig zijn alleen foto’s te zien van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Voor wie graag wil weten welke koekjes staatslieden krijgen bij de koffie, is de account een aanrader.

Maar de twaalf foto’s die er tot nu toe zijn geplaatst zijn een beetje saai. Als Kerry net zoveel gaat reizen als zijn voorganger Hillary Clinton – de meest mobiele minister ooit met 1,5 miljoen afgelegde kilometers en bezoeken aan 112 landen – wordt Statedept alsnog een lust voor het oog.