Hintje over Walt? Liever niet

None

Volgt u de Emmy-winnende drugsserie Breaking Bad? En heeft u de allerlaatste aflevering gezien die afgelopen zondag werd uitgezonden in de Verenigde Staten? Waarschijnlijk niet, maar de kans is groot dat u tegen die tijd het lot van hoofdfiguren scheikundedocent Walt en junkie Jesse op social media voorbij heeft zien komen. Hoe beschermt iemand zich tegen al deze spoilers? Netflix biedt uitkomst.

De videodienst ontwikkelde speciaal voor de finale van Breaking Bad een filter voor de mensen die deze aflevering niet op tijd kunnen kijken: web app Spoiler Foiler. Niemand wil van tevoren weten of Walt en Jesse het einde wel of niet overleven. Wie inlogt op Spoiler Foiler met een Twitter-account komt dat niet te weten. Het filter maakt alle zinnen met verwijzingen naar de serie onleesbaar. Omdat Spoiler Filter niet werkt met Facebook is het voor fans, die niet bij zijn, niet aan te raden daar de komende week in te loggen.