Investeerders willen belang in tv-fabrikant Loewe

Archieffoto2: Loewe presenteert op de International Radio Exhibition (IFA) van 2012 een nieuwe serie Loewe-tv's.
Archieffoto2: Loewe presenteert op de International Radio Exhibition (IFA) van 2012 een nieuwe serie Loewe-tv's. Foto EPA / Rainer Jensen

Diverse investeerders hebben laten weten een belang te willen nemen in televisiefabrikant Loewe. Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekendgemaakt. De interesse vanuit investeerders maakt volgens CEO Matthias Harsch duidelijk dat investeerders vertrouwen hebben in het bedrijf. De productie van Loewe gaat gewoon door.

Mogelijk doorstart Loewe

Volgens de CEO van het bedrijf is er een ‘grote kans’ op een doorstart. In een gesprek met de Duitse Spiegel Online zegt hij vandaag dat er meerdere investeerders geïnteresseerd zijn in het merk. In totaal zouden er zes aanbiedingen zijn. Binnen vier weken wordt er een besluit genomen over een mogelijke geldinjectie.

Uitstel van betalingen

De tv-producent verkeert al langer in financiële problemen door de grote concurrentie op de televisiemarkt. Volgens het Financieele Dagblad heeft Loewe in juli uitstel van betaling aangevraagd en heeft het bedrijf tot medio oktober bescherming tegen schuldeisers.

In juli van dit jaar werd een alliantie aangekondigd met de Chinese tv-fabrikant Hinsense. Daardoor zou het Duitse bedrijf indirect toegang krijgen tot de grote Chinese markt. Volgens Loewe loopt deze samenwerking ‘naar wens’.

Eerder meldde nrc.nl dat Loewe failliet is verklaard. Daar is volgens de tv-fabrikant geen sprake van.