Brand in passagierstrein bij Olst - geen treinverkeer tussen Deventer en Zwolle

Brand in een passagierstrein in Olst. Foto Twitter / Herbert Heuvink

In een passagierstrein op het traject tussen Deventer en Zwolle is vanochtend brand uitgebroken. De passagiers zijn uit de trein gehaald. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Er is de hele dag geen treinverkeer tussen Deventer en Zwolle.

Update 10.38 uur: De brand is geblust. Er raakten geen mensen gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Twitter avatar wa_OlstWijhe01 Dolfien Posthoorn Trein zwolle Deventer ontruimt thv olst ivm brand. Geen slachtoffers . Busvervoer wordt ingezet. http://t.co/bTZgbggjLq

Extra reistijd van meer dan een uur

Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Omreizen kan het best via Utrecht Centraal of Amersfoort, laat de NS weten. De verstoring is naar verwachting om 23 uur vanavond verholpen. Er is onder meer schade aan spoor en bovenleiding. Ook moet de trein weggesleept worden.

Het vuur ontstond rond 08.30 uur in de intercity richting Roosendaal. Op dat moment zaten er enkele honderden mensen in de trein. Een precies aantal kan een woordvoerder van de NS tegenover persdienst Novum niet noemen, maar volgens haar was sprake van een volle trein. De trein werd na ontdekking even voor station Olst stilgezet. De reizigers zijn daarna geëvacueerd en moesten lopend verder naar het station. Daar zijn ze met bussen verder gebracht.

Trein had al technische problemen bij Zwolle

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Het vuur zorgde korte tijd voor grote rookontwikkeling. Omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten. Volgens de politie zijn er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De bewuste trein zou al technische problemen hebben gehad op station Zwolle. De NS kan daar echter niets over zeggen. Ook niet over de omvang van de schade.

    • Mirjam Remie