‘Onderhandelingen overname KPN duren langer, wil meer voor aandeel’

Logo op het hoofdkantoor van KPN. Foto ANP / Koen van Weel

De overnamebesprekingen tussen America Movil en KPN zijn verlengd tot eind oktober. De partijen kunnen het nog niet eens worden over de overnameprijs. KPN wil dat America Movil zijn originele bod van 2,40 euro verhoogt. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg op gezag van bronnen.

Betere prijs voor aandeel KPN

KPN wil een betere prijs omdat de Duitse tak van de onderneming meer waard zou zijn, aldus twee bronnen tegenover Bloomberg. America Movil wil hier niet mee akkoord gaan. Volgens het Mexicaanse bedrijf zijn de vooruitzichten op de Nederlandse mobiele markt verslechterd sinds de komst van Ziggo.

Daarnaast heeft Movil ook nog altijd moeite met de beschermingsstichting van KPN, die eerder al een ‘beschermingswal’ opwierp om te voorkomen dat KPN voor te weinig geld wordt overgenomen. De stichting wil het aandeel KPN verkopen voor 2,65 euro per aandeel. Dat is 25 cent meer dan Movil bood.

Onze economieredacteur Marc Hijink over de overnamebesprekingen:

De overnamebesprekingen duren langer dan verwacht. De originele deadline was 30 september, maar deze heeft KPN verzet. De intentie is nu om er voor eind oktober uit te komen. Op dat moment zal America Movil opnieuw een bod uitbrengen op KPN.

    • Nando Kasteleijn