Bekijk de flora en fauna van de afgelegen Galapagos-eilanden online

None

Na bijna tweehonderd jaar is het voor iedereen mogelijk om in de voetsporen te treden van Charles Darwin. Google legde de befaamde Galapagos-eilanden in 360 graden vast in Street View. Dat deed het internetbedrijf samen met de Charles Darwin Foundation en de organisatie van het nationale park op de Ecuadoriaanse eilanden voor het 178ste jubileum van het eerste bezoek van de Britse natuurwetenschapper. Hier zag Darwin in 1835 de bewijzen voor zijn langzaam vorm krijgende evolutietheorie die de wetenschap voorgoed veranderde. Bezoekers zien als door de ogen van de bioloog de wonderlijke flora en fauna van de afgelegen eilanden: de majestueuze reuzeschildpadden, stekelige leguanen en speelse zeeleeuwen. Naast de beelden van Streetview, biedt Google ook een kijkje achter de schermen van de opnames op de Galapagos-eilanden. Hier vindt de gebruiker veel extra beeldmateriaal en achtergronden van het project.

Tropisch 3D Galapagos-eilanden via Google Streetview nrch.nl/33ge

    • Hans Klis