Gelijkspel Ajax tegen AC Milan

Ajax speelt in de poulefase van de Champions League de wedstijd tegen AC Milan. Cristian Zapata van AC Milan in duel met Lerin Duarte van Ajax.
Ajax speelt in de poulefase van de Champions League de wedstijd tegen AC Milan. Cristian Zapata van AC Milan in duel met Lerin Duarte van Ajax. Foto ANP / Olaf Kraak

Ajax heeft vanavond in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan. Stefano Denswil kopte een minuut voor tijd Ajax op voorsprong, maar in de blessuretijd kregen de Amsterdammers een makkelijk gegeven strafschop tegen. Mario Balotelli benutte die buitenkans.

In de eerste helft bleef Ajax betrekkelijk eenvoudig overeind. De Amsterdammers hadden zelfs het betere van het spel maar werden nooit echt gevaarlijk. Milan liet de Amsterdammers dan ook komen en loerde op de counter. Ook de Rossoneri wisten echter geen groot gevaar te stichten. Direct na de rust tapte Milan uit een ander vaatje en moest Ajax-doelman Jasper Cillessen een schot van Riccardo Montolivo uit zijn doel houden. De sluitpost kreeg later ook zijn vingertoppen nog tegen een schot van Mario Balotelli aan waardoor op de lat krulde en niet het doel in.

In het laatste kwartier leek Ajax op zijn laatste benen te lopen. Milan drong aan en even leek het moeilijk te worden. Net toen bij de bezoekers oud-Ajacied Urby Emanuelson in het veld was gekomen, Nigel de Jong had een basisplaats, richtte Ajax zich echter op. Siem de Jong scoorde maar daar was een handsbal van Lasse Schöne aan vooraf gegaan en dus telde de treffer niet. Even later lukte het Denswil wel om Ajax op voorsprong te zetten. Uit een corner van Schöne kwam hij helemaal vrij te staan en kopte hij binnen.

strafschop in laatste kwartier

Net toen de zege binnen leek te zijn, kreeg Milan een strafschop mee. Invaller Mike van der Hoorn, die Niklas Moisander verving in het laatste kwartier, pakte Balotelli’s shirt vast en die ging meteen naar de grond. De Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson zag er een strafschop in en Balotelli stuurde vanaf de stip Cillessen de verkeerde hoek in.

Barcelona won het andere duel in de poule met 1-0 van Celtic. In Glasgow bleef het lang gelijk, maar Cesc Fabregas bracht de verlossing. Hij scoorde veertien minuten voor tijd de enige treffer. Na twee duels staat Barcelona op zes punten en Milan op vier. Ajax staat derde op een punt, Celtic heeft nog geen punten. De Schotten zijn de volgende tegenstander van Ajax.