Hoe kinderen denken over sociale media: why don’t you tweet your butt

De Amerikaanse komiek en filmmaker Mark Malkoff wilde eens weten hoe de mensen tegen sociale media aankijken die ermee opgroeien: kinderen. Met een paar gerichte vragen achterhaalde hij naar eigen zeggen hoe kinderen nu werkelijk tegen het fenomeen aankijken.

Op de vraag ‘Wat zijn sociale media’ bleef het stil bij de geïnterviewde kinderen. Een jongeman benadrukt wel dat hij vooral van Star Wars houdt. Onder het hoofdstuk ‘Twitter’ wordt Malkoff verzocht zijn kont te Twitteren. Vervolgens komen de verschillen tussen tussen ‘tweet’ en ‘toot’, en het onderscheid tussen ‘blogger’ en ‘booger’ aan bod. En een van de kinderen heeft nog een vraag:

“Waarom maakt mijn moeder foto’s van haar ontbijt, en zet ze die vervolgens op Facebook?”

Even voor de goede orde: waar houdt Marlkoff zich doorgaans nog meer mee bezig? Naast sociale media heeft de duizendpoot zeven jaar geleden bekendheid vergaard door zijn poging om alle Starbucks-filialen in Manhatten in een dag te bezoeken, daarnaast overnachtte hij bij tal van beroemdheden en voerde hij wereldwijd skypegesprekken. Vijf jaar geleden sliep hij daarnaast een week lang in een IKEA-winkel: