Twee keer denken aan Van Basten: dit is de Goal van het Weekend

In het weekend waarin Gertjan Verbeek plots werd ontslagen en Wesley Sneijder hoorde dat de Italiaanse zijlijnmannequin Roberto Mancini waarschijnlijk zijn nieuwe trainer wordt, hoefden we over golazos gelukkig niet te klagen. De geest van San Marco waarde rond.

Marco van Basten in actie voor Ajax, voor wie hij dé omhaal maakte.
Marco van Basten in actie voor Ajax, voor wie hij dé omhaal maakte. ANP / Cor Mulder

Marco van Basten in actie voor Ajax, voor wie hij dé omhaal maakte. ANP / Cor Mulder

In het weekend waarin Gertjan Verbeek plots werd ontslagen en Wesley Sneijder hoorde dat de Italiaanse zijlijnmannequin Roberto Mancini waarschijnlijk zijn nieuwe trainer wordt, hoefden we over golazos gelukkig niet te klagen. De geest van San Marco waarde rond.

3. Leon Benko (Rijeka)

De meer dan oplettende volger van het Belgisch voetbal zou deze man nog kunnen kennen van zijn paar jaar bij Standard en Kortrijk. Beelden bemachtigen van Benko’s goal viel niet mee. De kwaliteit van de herhalingen is beter, maar als je de integrale beelden ziet beleef je het Van Basten-momentje een stuk beter:
http://youtu.be/nZJQYdRHOiU

2. Morgan Amalfitano (West Bromwich Albion)

Verder kwam er een aardig doelpuntje uit Chili overwaaien en liet Bryan Ruiz maar weer eens van zich horen in de Premier League. Eveneens van de Engelse velden komt de nummer 2 van deze week, gescoord tegen Manchester United. Kijk eens even waar Amalfitano de bal oppikt, hoeveel verdedigers hij achter zich laat en met name de koelbloedigheid die hij tentoonspreidt als hij bij keeper De Gea aankomt. Doe dat maar eens op Old Trafford…

1. Jurijs Žigajevs (FK Ventspils)

Geboren in het toenmalige Leningrad en als jeugdspeler gauw naar Letland vertrokken. Dus nee, van Jurijs Žigajevs hebben we niet gehoord. De twee seizoenen waarin hij 1-op-2 liep bij FK Ventspils ten spijt. Echter - en dat heeft-ie dan toch voor elkaar gekregen - wist Jurijs dit weekend dan toch de ogen op zich gericht, en dachten we wéér even aan Van Basten:

    • Jules Seegers