Terugkijken: DWDD brengt ode aan jarig Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest is jarig; 125 jaar oud. Dat viert het orkest met een tournee langs alle continenten – behalve Antarctica. Vandaag streek het orkest neer in de studio van De Wereld Draait Door. Bekijk de speciale uitzending terug.

Brahms, Stravinsky, Mahler én een klassieke versie van de tune van DWDD. Het kwam vanavond allemaal voorbij. Aan tafel zaten vier verschillende fans, onder wie Bob Snoek, die het Concertgebouworkest tachtig keer (!) per jaar bezoekt. Paul Witteman, die zijn wekelijkse tocht naar het Concertgebouw blind maakt, was tafelheer.

Ook op Twitter bleef de uitzending niet onopgemerkt:

Onze muziekrecensent:

Twitter avatar amandakuyper Amanda Kuyper Gefeliciteerd @dwdd @DieuwkeWDD, dat was een oorstrelende uitzending met kco.

Een greep uit de overige reacties:

Twitter avatar DrJossi Jos Veldhuizen Beste uitzending van #dwdd sinds lange tijd met jarig concertgebouworkest. Magisch was het. Dank! #kco
Twitter avatar aukehulst Auke Hulst Prachtspot voor ’t Concertgebouworkest bij @dwdd. Bevlogen, emotionerend (ook voor deze niet-liefhebber.) Hulde ook voor deskundige @Sywert.
Twitter avatar JaapJansen Jaap Jansen Deze #DWDD is nu al klassiek!
Twitter avatar annetdejong Annet de Jong Dappere poging tot verheffing van het volk van #dwdd in tijden van ontkunsting. Niks tegen enter- en infotainment, maar dit moet ook #dwdd
Twitter avatar LexrunNOS Lex Runderkamp Mooiste DWDD ever. Elite, ja. Maar luister! #Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam, dat op 11 april precies 125 jaar bestond, kreeg die maand het predicaat ‘Koninklijk’. Het Concertgebouw geldt als een van de belangrijkste concertzalen ter wereld wegens de akoestiek. Jaarlijks vinden er in het gebouw 700 concerten plaats. Het Koninklijk Concertgebouworkest, dat de zaal als thuisbasis heeft maar sinds de jaren vijftig een onafhankelijke instelling is, kreeg de koninklijke status al bij het eeuwfeest in 1988.

    • Marije Willems