Ruime thuiszeges Feyenoord en Ajax

Dankzij drie goals van nieuwe aanvoerder Graziano Pellè won Feyenoord met 4-2 van ADO. Ajax rolde Go Ahead op: 6-0.

Feyenoord heeft zijn vierde opeenvolgende thuiszege in de eredivisie behaald. De Rotterdamse club was gisteren met 4-2 te sterk voor een pover ADO Den Haag. Graziano Pellè was met drie treffers de grote man. De Italiaanse spits voerde zijn seizoenstotaal naar negen op. Ook Bruno Martins Indi scoorde. Oud-Feyenoorder Ricky van Haaren deed in de slotfase met twee goals iets terug voor ADO.

Pellè nam tegen ADO de aanvoerdersband van Stefan de Vrij over. De 21-jarige verdediger was sinds vorig jaar captain van Feyenoord, maar heeft de laatste weken de handen vol aan zijn eigen spel. Door de winst steeg Feyenoord van de negende naar de zesde plaats, met dertien punten uit acht duels. FC Twente, PSV en SC Heerenveen hebben twee punten meer. ADO staat samen met NEC laatste. De Hagenaars spelen woensdag nog een inhaalduel tegen Vitesse.

In de aanloop naar het Champions Leagueduel tegen AC Milan, morgen in Amsterdam, won Ajax zaterdagavond met 6-0 van Go Ahead Eagles. Met Lesley de Sa (20) in plaats van Kolbein Sigthórsson als rechtsbuiten begon Ajax voortvarend. Viktor Fischer was twee keer gevaarlijk. Binnen drie minuten kreeg de ploeg van trainer Frank de Boer ook een tegenslag te verwerken. Spits Bojan Krkic moest met een hamstringblessure naar de kant. Daardoor kwam Sigthórsson snel in de ploeg.

Een eigen doelpunt van Jop van der Linden brak vlak na rust de ban, waarna Ajax dankzij De Sa en twee keer Sigthórsson snel uitliep naar 4-0. Lerin Duarte, die zijn eerste goal voor Ajax maakte, en Siem de Jong gaven de zege extra glans. De Amsterdamse club komt na de zege op veertien punten, één minder dan Twente, PSV en Heerenveen. (Novum)