Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

OM gaat in hoger beroep in zaak Catharijneconvent

Een van de daders loopt met gestolen voorwerpen in het museum Catharijneconvent.
Een van de daders loopt met gestolen voorwerpen in het museum Catharijneconvent. Foto ANP / Evert Kronemeijer

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak van de monstransdiefstal. Dat meldt NU.nl op basis van het ANP. In de zaak werd een kostbaar altaarstuk uit het museum Catharijneconvent in Utrecht gestolen

Verdachten Rudolf T. en Marco K. kregen voor de diefstal een celstraf van respectievelijk twee jaar en drie maanden en twintig maanden, waarvan drie voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast werd Fadil A. vrijgesproken, voor de heling van het altaarstuk kreeg A. wel anderhalf jaar cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

In januari van dit jaar werd het altaarstuk op klaarlichte dag uit het museum in Utrecht gestolen. De dieven stopten met een scooter voor de deuren, renden naar binnen, sloegen de vitrines kapot en ontvreemdden het kunstobject.