Levenslust in Babyshambles

Toegegeven: er staan onzinnummers op de nieuwe cd van het Britse Babyshambles. Penguins is een kinderlijke aaneenrijging van dierennamen; liefdesliedje Nothing Comes To Nothing lijkt door zanger Pete Doherty tussen twee gebroken harten door bij elkaar gerijmeld. Maar met liefst zestien nummers schiet er genoeg acceptabels over. Bovendien is het in het geval van junkie/poëet Doherty en zijn bandleden om logistieke redenen al bijzonder als er wordt opgenomen. Des te verrassender als die plaat ook nog coherent en levenslustig klinkt. De nummers van Drew McConnell zijn typisch Brits met knipogen naar The Kinks en The Specials. Fall From Grace is prachtig (al komt het intro van Dylans I Want You) en Dr. No is een gaaf eerbetoon aan het Britse ska-verleden. Doherty houdt toon en de gitaren jengelen onverstoorbaar – dan klinkt Babyshambles al bijna in topvorm.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho