Het blijft zonnig

De zon maakt de laatste dagen overuren. Voorlopig blijft een hogedrukgebied boven Scandinavië het weerbeeld bepalen. Aan de zuidkant wordt met een stevige oostelijke wind droge lucht ons land binnengeblazen. Op grote hoogte is de lucht wat vochtiger, waardoor er geregeld sluierwolken en vliegtuigstrepen te zien zijn. Vooral in het zuiden van Nederland waait er af en toe bewolking binnen van storingen boven België en Frankrijk. Tijdens de zonnige dinsdag loopt het kwik op naar 14 graden op de Wadden tot lokaal 18 in het zuiden van het land. Vanaf woensdag nemen de wolken toe en pas donderdag kan in het zuiden de eerste bui vallen. Het blijft beide dagen matig uit het oosten waaien waardoor het ’s middags rond 16 graden wordt. Vrijdag zijn er perioden met regen, maar loopt het kwik wel op tot rond 20 graden.