Hele kleine mannetjes

Kijken // Fotoblog Minipoppetjes Op de website ‘Un Petit Monde’ staan foto’s van miniatuurpoppetjes over de hele wereld. Zie nrch.nl/33z4

Al als kind was Kurt Moses gefascineerd door de miniatuurpoppetjes die bij zijn modeltrein hoorden. Maar in plaats van ze op het miniperron te positioneren zoals het hoort, nam hij de kleine namaakmensen mee de achtertuin in om ze grootste avonturen te laten beleven.

Tegenwoordig is Moses volwassen, getrouwd en professioneel fotograaf. Spelen met miniatuurpoppetjes doet hij echter nog steeds, alleen nu op een wat grotere schaal. In plaats van zijn achtertuin nemen zijn vrouw en hij de poppetjes de hele wereld over en overal fotografeert hij ze op zo’n ingenieuze manier dat je twee keer moet kijken voor je je realiseert dat de mensen op de foto twee centimeter hoog zijn. Het meest bijzondere aan zijn foto’s is nog de wereld die rondóm de namaakmensen ontstaat: een wereld als de onze maar dan woester, grootser en vele malen indrukwekkender.

    • Anke Meijer