Gesprekken over doorstart onderdelen Oad vandaag verder

Foto ANP / Piroschka van de Wouw

De curatoren van de Oad Groep bekijken vandaag of er meer onderdelen van de failliete reisorganisatie verder kunnen door middel van een doorstart. Er zijn mogelijkheden voor meer doorstarts, zo zei een woordvoerder vanochtend op Radio 1. Met welke partijen wordt gesproken, wilde hij niet zeggen.

Gisteren werd duidelijk dat het busbedrijf van Oad en SRC-Cultuurvakanties een doorstart maken. Daardoor blijven naar schatting ongeveer 250 banen behouden. Volgens de zegsman ging het in dit geval om onderdelen die het goed deden. Een doorstart van het gehele bedrijf is niet mogelijk, zo zegt de woordvoerder.

De woordvoerder bevestigde verder dat de curatoren de financiën, het gevoerde directiebeleid en het mogelijk falende toezicht van commissarissen gaan onderzoeken. Dat is volgens hem gebruikelijk bij faillissementen.

OAD FAILLIET

Afgelopen woensdag werd duidelijk dat de Overijsselse Autobusdiensten (Oad) failliet is verklaard. Reden is de slechte financiële situatie, waar de organisatie al langer in verkeert. Door het failliet ontraadt Oad reizigers af te reizen naar hun vakantiebestemming. Alle vertrekken zijn op korte termijn geannuleerd.

Oad verzorgt reizen per vliegtuig, bus, auto, trein en boot naar zo’n zestig landen. Ook is het bedrijf reispartner van Ajax, PSV en de KNVB en verzorgt het vervoer bij grote schaatsevenementen.

    • Anouk van Kampen