Reddingswerk Mumbai afgerond - aantal doden opgelopen naar 60

Indiase reddingswerkers dragen een slachtoffer van de ingestorte flat weg. Foto AFP / Punit Paranjpe

Reddingswerkers in de Indiase stad Mumbia die sinds vrijdagochtend op zoek waren naar overlevenden in het puin van een ingestorte flat hebben hun werk afgerond. Het aantal doden is opgelopen tot zestig. Dat meldt persbureau AP.

In totaal zijn 33 mensen gered. De 93 vermisten waren zondag allemaal terecht. Het laatste slachtoffer dat werd gered was een 50-jarige man die zaterdag met behulp van een opblaasballon onder een plaat beton werd bevrijd. Zijn been dat deels door de plaat was verwond, moet nu waarschijnlijk afgezet worden.

Het vijf verdiepingen tellende gebouw stortte vrijdagochtend in. In de ruim dertig jaar oude flat woonden voornamelijk personeelsleden van de gemeente Mumbai en hun gezinnen. Het is de derde keer in zes maanden dat in de stad mensen omkwamen doordat een gebouw instortte.

De oorzaak van het instorten wordt nog onderzocht. De grote vraag naar woonruimte in de snel groeiende Indiase steden en corruptie leidt er vaak toe dat aannemers ondeugdelijk bouwmateriaal gebruiken of meer verdiepingen op gebouwen zetten dan toegestaan. Ook over deze flat ging het gerucht dat slecht materiaal was gebruikt. Buren van een nabijgelegen flat zeiden dat ze bang waren dat ook hun gebouw misschien wel het volgende was dat zou instorten.

    • Anouk Eigenraam