Operagezelschap zingt terwijl de dirigent vrolijk danst

Opera dirigeren met je voeten.
Opera dirigeren met je voeten. Still uit het filmpje

Altijd leuk, interactie met het publiek. Het operafestival van Québec liet zich op straat eens op een andere manier door de muziek dirigeren.

Om de kloof tussen het publiek en klassieke muziek te verkleinen, het laagdrempeliger en toegankelijker te maken, halen klassieke muziekgezelschappen wel vaker opvallende stunts uit. Zo liet het Carnegie Hall orkest in New York zich afgelopen week nog op straat dirigeren door voorbijgangers.

In Québec maakte het operafestival op de grond een met de voeten bedienbaar keyboard dat vervolgens diende als een soort startknop voor de operazangers om hun noten te zingen. De dirigent stond erop te springen alsof het een Power Pad was, een mat waarop je computerspelletjes kan spelen door te springen. Het publiek mocht natuurlijk er ook even overheen lopen. Het resultaat van deze bijzondere dansjes:

    • Anouk Eigenraam