Moslimextremisten Nigeria schieten studenten dood in hun slaap

Inwoners van het stadje Benisheik te midden van vernielingen. Het stadje ten westen van Maiduguri werd vorige week werd aangevallen door militanten van Boko Haram. Daarbij kwamen 159 mensen om het leven.
Inwoners van het stadje Benisheik te midden van vernielingen. Het stadje ten westen van Maiduguri werd vorige week werd aangevallen door militanten van Boko Haram. Daarbij kwamen 159 mensen om het leven. Foto Reuters / Stringer

Moslimextremisten zijn afgelopen nacht een universiteitscampus in het noordoosten van Nigeria binnengevallen en hebben zeker vijftig studenten in hun slaap doodgeschoten. Ook stichtten zij brand in de collegezalen van de landbouwuniversiteit van de deelstaat Yobe, zo meldt persbureau AP.

Volgens een woordvoerder hebben rond de duizend studenten aan de moordpartij door leden van de radicaalislamitische sekte Boko Haram weten te ontkomen. Maar er worden nog steeds lichamen gevonden dus het exacte aantal doden is nog niet met zekerheid vast te stellen.

Het Nigeriaanse leger kondigde in mei de noodtoestand af in het noordoosten van het land en verklaarde de opstandelingen van Boko Haram daar de oorlog. De moslimrebellen hebben al honderden burgers de dood ingejaagd in hun strijd om een streng-islamitische staat te vestigen.