Keniaan Wilson Kipsang loopt wereldrecord marathon in Berlijn

Archieffoto van Wilson Kipsang. Foto EPA / Arne Dedert

De Keniaanse Wilson Kipsang heeft een nieuw wereldrecord op de marathon gelopen, meldt persbureau Reuters. Kipsang verbeterde het record van zijn landgenoot Patrick Makau met vijftien seconden en liet de 42 kilometer in twee uur, drie minuten en 22 seconden.

Makau was twee jaar geleden weer twintig seconden sneller met een tijd van 2:03.38 uur dan Haile Gebrselassie. Hij wilde dit jaar zijn eigen wereldrecord weer verbeteren, maar moest afhaken wegens een blessure.

Kipsang wint de laatste drie jaar de een na de andere marathon. Vorig jaar won hij de marathon van Londen, de twee jaar ervoor was hij beide keren de snelste bij de marathon in Frankfurt. Hij nam ook vorig jaar deel aan de Olympische Spelen, maar haalde toen een bronzen medaille.