Doorstart voor busbedrijf van Oad en SRC Cultuurvakanties

Oad-reizigers komen terug van hun busreis. De reisorganisatie werd failliet verklaard, maar het busbedrijf maakt nu een doorstart. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Het busbedrijf van de reisorganisatie Oad maakt een doorstart. Dat meldt een curator van het failliet verklaarde Overijsselse concern. Daarmee blijven volgens hem naar verwachting tweehonderd banen behouden. Ook dochterbedrijf SRC Cultuurvakanties maakt een doorstart.

Het gaat om een akkoord op hoofdlijnen, laat de curator aan persbureau Novum weten. Oad wordt gesteund door een nog onbekende investeerder. Mogelijk wordt die later deze week bekendgemaakt.

Voor de andere onderdelen van Oad is nog geen investeerder. Daar wordt volgens de curator druk aan gewerkt.

Vorige week gingen geruchten dat verschillende bedrijven interesse zouden hebben in het Twentse Oad Reizen. Een van die bedrijven zou TUI Nederland zijn, dat nu de belangen van Oad-reizigers in het buitenland behartigt. Een woordvoerder van TUI ontkende donderdag echter pertinent dat er sprake zou zijn van interesse.

Update 21.56 uur: Ook SRC Cultuurvakanties, een dochterbedrijf van het failliete Oad, maakt een doorstart. Dat meldt nos.nl Het bedrijf wordt overgenomen door oprichter Wibo Anema. Hij had SRC in 2002 verkocht aan Oad. De Oad-curatoren zeggen dat het grootste deel van de 50 werknemers bij SRC kan blijven werken.

Vakbond De Unie zegt tegen de NOS “met gemengde gevoelens” te hebben gereageerd op de doorstart van het Oad Busbedrijf. De vakbond is blij voor de 200 medewerkers die daardoor werk hebben, maar er zit in de maag met de nog altijd 1550 oud-werknemers van Oad zonder baan. FNV Bondgenoten is ook blij met de doorstart, maar benadrukt dat binnen het busbedrijf van Oad alsnog waarschijnlijk zo’n veertig mensen hun baan zullen verliezen.

Met de doorstart van SCR Cultuurvakanties blijven zo’n vijftig banen behouden. SRC gaat klanten die de afgelopen dagen te horen kregen dat hun reis was geannuleerd, bellen en hun de mogelijkheid bieden opnieuw te boeken.Met de doorstart blijven zo’n vijftig banen behouden, meldt persbureau Novum. SRC gaat klanten die de afgelopen dagen te horen kregen dat hun reis was geannuleerd, bellen en hun de mogelijkheid bieden opnieuw te boeken.