Versterkt zitvlak

Fietsen is hip, gezond, groen en een passend antwoord op hedendaagse mobiliteitsvraagstukken. In een stad als New York is fietsen bijkans een statement geworden. ‘Commuten’ per fiets is een lifestyle, compleet met zorgvuldig gekozen fiets, bijpassende kleding en accessoires.

In Nederland behielpen fietsers zich lange tijd met een eenvoudige omafiets en eventueel een regenpak. Maar daarin komt nu verandering en grote modemerken haken dankbaar in op deze trend. Zo heeft Levi’s sinds een aantal jaren een heuse lijn voor fietsforenzen: Levi’s commuter.

De fietsvariant van de traditionele 511 is net even anders. De broek is gemaakt van zeer comfortabel stretchmateriaal, waardoor je lekker kunt trappen, en heeft verder een versterkt zitvlak, een anti-bacteriële geurbestendige afwerking, een grote lus waarin een U-slot kan hangen en aan de binnenkant een reflecterend lint dat ervoor zorgt dat je – wanneer je de broekspijp omslaat – ook in het donker te zien bent. Een broek dus om mee naar je werk te fietsen, maar dan hip. (levi.com, 99,95 euro).

Femke Hoogland