Steeds dezelfde namen

„Bedrijven hebben veel geld in kas en kunnen tegen lage rente lenen. De komende jaren zal de groei beperkt zijn, dus uitbreidingsinvesteringen zijn niet al te verstandig. Het is beter om met overnames marktposities te versterken. Liberty Global, eigenaar van UPC, heeft zijn belang in kabelmaatschappij Ziggo al uitgebreid naar bijna 30 procent. Een combinatie van UPC en Ziggo levert een landelijk dekkend kabelnetwerk op en kan veel kosten besparen. De toezichthouder zal niet al te lastig doen, want het creëert een sterkere concurrent tegen KPN. Op de meeste lijstjes prijken al jarenlang dezelfde namen: PostNL, uitgever Wolters Kluwer. Of uitzendconcern USG People, waarmee Adecco of Manpower in Nederland een vuist tegen rivaal Randstad zou kunnen maken. De overname van TNT Express door UPS liep begin dit jaar stuk in Brussel, maar een combinatie met een kleinere speler blijft mogelijk. ”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl